Jaanus ja Hendrik on jõudnud tagasi Eestisse
13.10

Nüüd tähtsast päevast. Reede 06.10. 1/16 finaalid on algamas ja hommikune tegevus oli kajastatud eelmises peatükis. Kõik, mis Rosarios juhtus, oli õpetlik. Kuna võistluseelsel öösel oli tuulekeeris ja vihm hävitanud suure osa telkidest ja IANSEO süsteemist, siis tuli organiseerijatel rinda pista arvestuskaartide ning duellide mattide arvestustega. Midagi läks just enne 1/16 ringe valesti. 1/16 ringides lülituvad sisse otse 8 hulka pääsenut sportlast, kes saavad vastased 1/48 ja 1/24 duellidest edasipääsejatega. Olime läinud oma mati laskmissektorisse, kui duellivastaste nimed joone taha üles pandi. Ja seal oli kõik segamini! Hendrik oli parajas segaduses. Püüdsin talle selgitada, et kõik on tegelikult endine ja korraldajad vahetavad nimed kohe õigeks. Aga ärevus oli juba päral. Samuti olid segaduses mitmed teised riigid. Treenerid arutlesid ja püüdsid selgust saada, mis toimub. Samal ajal anti kõlaritest sisse käsklus, et minuti pärast duelli ring algab (ja ilma prooviseeriata). Ega hea tunne see polnud. Segaduses olid ka meie kõrval olevad Korea, Türgi, Hiina, Itaalia jms. laskjad ja treenerid. Hendriku nimi oli hoopis kolm matti edasi. Andsin korralduse Hendrikule olla esialgse mati juures ja rahulikult oodata. Kuna meie vastane oli eelmisest ringist edasi pääsenud türgi kadett, siis tema treeneriga suhtlesime ja otsustasime igal juhul jääda esialgsetele positsioonidele. Ja enne, kui võistlusvile pidi tulema, tulidki korraldajad uuesti jooksuga ning tõstsid nimesildid ümber. Peale viite minutit täiendavat segadust algas võistlus uuesti.

Hendriku esimene seeria: 9, 6, 8  – kokku 23 silma. Vastane 9, 8, 7 – kokku 24 silma. Kohe jäime 0:2 taha. Täiesti võidetav seeria. Aga kuna sisse tuli 6, siis Hendrik ei olnud rahul ja närv läks veelgi rohkem pingule. Tuul, mis oli alanud enne 1/16 finaale, tugevnes aina. Teine seeria Hendrikult: 5, 8, 8. Vastane samuti ülikehva algusega 4, 8, 9. Mõlemil 21 silma ja 3:1 seis meie kahjuks. Kahju, jälle läksid üsna kergelt punktid ära. Vähegi kindlamalt ilma vigadeta oleks mäng juba tugevalt meie kasuks olnud. Kolmas seeria Hendrikult: 4, 9, 9. Vastane 7, 8, 7. Ei midagi erilist. Mõlemil poisil seeriaskoor alla igasugust keskmist. Seis 4:2 meie kahjuks. Vajalik nüüd lõpuks ennast käima saada. Püüan positiivsust sisendada, aga kas see ka mõjutab.  9, 5, 9 meie poisilt. Igas seerias oli suur viga sees ja sellisel tasemel võistlustel seda ei kingita. Vasane juba ülikindel 10, 9, 9. Türgi laskja edasi ja kindlustas riigile ka olümpiapääsme.

Hendrik oli päris löödud. Küsis, kas mati eest võib lasta. Saatsin ta sinna. Olin ise ka löödud – skoorid olid täiesti katastroofilised igas seerias. Nüüd tuli pöidlad peos oodata, kas saame veel lisaturniiril kohta püüda. 15 minuti pärast antigi teada, et nii neidude, kui noormeeste arvestuses tuleb lisaks selgitada välja kaks riiki, kuna esimeses 16 hulgas oli paar riiki topeltesindajaga.

Mäng  jätkus. Kuna Hendrik oli juba lootused suures osas matnud, siis minu saabumine lähimattide laskesektorisse veidi üllatas teda. „Korja vibuvarustus endaga ja minek lisaturniirile“ oli minu sõnum. Alguses ei saanud Hendrik millesti aru, kuid selgitasin talle süsteemi võimalikke arenguid ja lühikese ajaga pidime nüüd olema valmis veel edasi võitlema.

1/16 ringis oskasid veel mitmed esikümne positsiooni laskjad kaotada. Aga lisaturniiril olime teise asetusega ja pilk tabelisse heites oli ikkagi kõik veel võimalik.

Uus algus, uus duell. Saime ikkagi ühe ringi vabaks, kuna selgitati esmalt kaheks lisaturniiri paremat. Kolme soojendusseeriaga pidime piirduma. Keskendusime sellele, et on tõusnud juba täiesti meeletu tuul ning kõrge skoori püüdmine tõstaks liialt pinget. Peaks laskma kiiremalt ja mitte rippuma tuule mõju all. Lasud tuleb sooritada tuulepausi ajal ja kindla peale. Üle mitte sihtida, kuna sellel ajal kindlasti juba tuul veab lasu ära.

1/4 lisaturniir Ecuadori noormehe vastu. Ecuadori noormees  Jorge Adrian Rosas  Vera oli saanud 50’nda asetuse kvalifikatsiooniturniiril ja oli saanud juba päris kõrgele. Sai jagu Belgia noormehest enne meie duelli ja oli heas hoos. Esimene seeria. Hendrik: 23 silma. Vastane: kindel 28 silma. Hakkab pihta. Jäime 0:2 taha ja sellise tuulega ennast leida pole naljaasi. Teine seeria. Hendrik: 8, 5, 7 – 20 silma ainult! Vastane: 4, 8, 8. Jälle setikaotus. Hoiame ikka pea püsti ja lasud kiiremaks. Kaotada pole midagi! Tuuleiilid olid võimsad. Ega 25+ seeriad olid juba igal juhul märk heast klassist. Kolmas seeria: 10, 9, 8! Just nii! Saime hakkama! Lõpuks ometi ka oma tasemekohane sooritus. 2:4 taga. Ecuadori laskja juba väsinud. Kolmas lask on liiast. Neljas seeria: 10, 10, 8! Just nii peab! Vastane silmnähtavalt väsimas: X, 9, 7. Seis võrdne 4:4. On pingeline, aga võitleme edasi. Viies seeria: 9, 8, 8. Vastane 9, 8, 7. Viimase lasuga tõmbas vastane joone alla. Enam ei suutnud Hendriku vastu. Veel on lootus olemas ja vastaseks osutus Hendrikuga üsna võrdselt kvalifikatsiooni lasknud poolakas Andrzej Nescior .

1/2 ja otsustav võitlus algas. Hendrik alustas ja hakkas võtma tempot üles.  X, 9, 8 oli antud oludes ülikõva. Poolakalt 9, 7, 9. Esimene seeria ja saime 2:0 ette. Teine seeria. X, 9, 9 Hendrikult väga võimas taasesitus. Poolakas vastas ka päris hea seeriaga 9, 8, X. Peale teist seeriat seis 4:0 meie kasuks. Kolmas seeria. Uskumatu. Poolakas tegi kindla seeria 30 silma. Hendrik jäi tempos maha ja enne viimast lasku oli juba kindel, et set on juba läinud. 9, 9, 8. Kolmanda seeria järel veel hea 4:2 edu. Nelja seeria: 6, X, X. Poolakas ei anna alla. Väga kõva võitleja. Kuigi esimene lask tuli sinine, põrutas kaks lasku täiesti keskele punti. Hendrik 7, 9, 9. Seis oli jälle võrdne. 4:4 viik.
Kas nüüd otsustab viimane seeria kõik? 9, 8 Hendrikult ja poolakalt sama 9, 8. Viimane lask mõlemil. Tuul puhanguline. Poolakas sai esimesena lasu tehtud – 7. Hendrikul vaja 8 või rohkem. Kõikus, lask pikk ja samuti 7! Seis jälle viigis 5:5 No ei saa ega saa see võitlus otsa! 40 sekundit aega lasu tegemiseks. Tuul oli vali ja Hendrik otsustas passida. Mõlemad tõmbasid siis vibu lahti kui oli jäänud umbes 10 sekundit. Mõlemad kõiguvad-värisevad-võitlevad-veavad, lasku ei tule ega tule. Loeme poola treeneriga koos mõttes 3, 2, 1. Mõlemad lasid korraga ja mida ma näen. Hendriku nool üleval punane ja sealsamas ka poolaka nool. Aga poolaka nool oli meie matis? Mis see nüüd oli? Kas Taara tuli tõesti lõpuks ülevaltpoolt appi? Kisasime seal teiste Eesti koondislastega, kui poisid noolte järgi ära läksid, et nüüd vaja Eesti jumalat siiapool appi. Jah, lõpuks, kõige viimasel minutil, ei sekundil asi sai selgeks – koht riigile on kätte võidetud!

Adrenaliini oli meil veres ülearu. Ei olnud lihtne ja oli kümme võimalust juba kõik varem selgeks teha. Aga võtsime kõige keerulisema ja raskema variandi!

Boonusena tuli veel duell teise õnneliku sportlasega Hiinast. Lisaturniiri võidu viis hiinlane endaga kaasa. Alguses Hendrik suutis 3:3 seisuni võrdset seisu hoida, kuid lõpus vastane lasi väga kõvad seeriad 28 ja 29, millele Hendrik ei suutnud tuuleoludes vastata. 7:3 duellivõit hiinlasele.

Milline päev ja milline emotsioon! Olime rõõmsad! Sõime kõhud täis, läksime hotelli puhkama. No ja mis arvate, kaua puhkus kestis? Tervelt 45 minutit olime hotellis pikali olnud, kui võtsime vastu otsuse jooksma minna. Läksime Hendrikuga jooksma. Tervelt 58 minutit ja 12 kilomeetrit.

Rohkem ei suuda päevale midagi lisada. Selliseid päevi tuleb ilmselt tulevikus veel.

Järgnemas- uued plaanid, mis loomad on jaaguarid ja vöötoravaid ning milliseid muid imeloomi on Argentiinas veel. Uued osad tulekul.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/v3825/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/v3825/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373