30.07 toimusid Pärnus 1440 harjutuse (vana FITA 1) meistrivõistlused. Meie klubi esindasid naiste poolelt Tiina ja Hendrik, Mihkel ja Martti meeste poolelt. Hendrik tegi vägeva 1440 harjutuse debüüdi, lastes kokku 1247 silma ja võites meeste klassis esimese meistritiitli! Mihkel ja Tiina olid 9. kohal, Martti 13. kohal.

Võistluse tulemused siin

Hendriku võimsale esitusele eelnes osalemine WAE Euroopa Noorte Meistrivõistlustel Rumeenias.

Juunikuus sai planeeritud seda reisi minekuna väikese bussiga, asjaolud muutusid ning meie klubist oli minemas ainult Hendrik sportlasena ja Jaanus treenerina. Uue variandina oli lennata, kas Turkish Airlinesiga läbi Istanbuli või Lufthansaga läbi Müncheni. Teades Turkish Airlinesi head teenindust ja WA suursponsorlust, sai valitud see lennukompanii. Kui asjad koos olid ning reede õhtul (15.07) tundus kõik hästi olevat, siis otsustas miski olukorra Türgis teravaks ajada (vt siit). Lend tühistati ja kuna võistlustele minekul on ajagraafik üsna optimaalseks keeratud, siis jäid valikud: võtta üheotsa pilet läbi muude lennujaamade või minna kohe autoga teele. Piletid osutusid järsult väga kalliteks, kuna üsna palju inimesi otsis samuti võimalusi sihtkohtadesse kohale jõuda. Teistel Eesti koondislastel oli õnne saada piletid päev hilisemale lennule (ja siis olukora rahunemisel need lennud juba jälle toimusid) ning Türi laskjad sõitsid õigesti planeerides 16.07 kuupäevaks Bukaresti kohale. Jaanuse ja Hendriku valikuks sai minna autoga läbi Poola, Slovakkia, Ungari ja Rumeenia. Kainelt võttes kõige ebaratsionaalsem, kuid tolles hetkes ja uudiseid ning rahakotti vaadates pea ainus reaalne võimalus õigeks ajaks jõuda. 40 tunni möödudes jõuti üsna napilt, vaid kahetunnise varuga, ametlikuks treeninguks kohale. Hendrik oli tubli ja tegi vaatamata pikale autosõidule tegi päris head laskmist.

20.07 toimus kvalifikatsioon. 60 m kadetid poisid arvestuses osales ligi 70 noormeest. Hendrik hakkas kohe oma laskmist sooritama, laskmata emotsioonidel suuremat kahju teha. Päris tipptasemel seeriaid ei tulnud, kuid stabiilsus oli hea. Lõpuks 638 silma protokollist vaadates (22. koht) võib lugeda debüüdina ja eelnevat arvestades vägagi kordaläinuks päevaks. 21.07 tegi Hendrik debüüdi duellilaskmistes. Individuaalses arvestuses saime kiire ja korraliku sooritusega 6:0 võidu! Seeriad olid 27, 29 ja 28. Segavõistkonnas Aleksandraga oli Hendrikul Itaalia vastu mitu võimalust. Lõppseisuks jäi 3:5 Itaalia kasuks ning lõppkohaks 9.
22.07 oli peamine individuaalsete duellide päev, mil ka Eesti plokilaskurid ajalugu tegid  ja medaleid võitsid. Sportvibulaskjad kahjuks jäid pidama 17. kohtadel. Hendrikul vastane juba hoopis teisest puust ning siin oleks tulnud näidata parimal tasemel sooritusi. Hendrik oli juba rohkem emotsioonides ja laskmisjulgus vähenes. Seeriad olid kasinamad, kui paar päeva varem ning nii  vormus 1:7 kaotus Hollandi noormehele. Seega oli meie sportvibude võistlemised läbi. Rõõmustasime päeva teises pooles koos teiste koondislaste võitude üle! Õhtul pakkisime asjad ja valmistusime kojusõiduks.

Võistluse protokoll siin.

Bukarestist jäi meelde hullumeelne liiklus. Samal ajal, kui Lisell veel lasi oma kullamatši, püüdsid Jaanus ja Henrdik Rumeenia pealinnast välja pääseda. Kojusõidupäeval päeval oli olukord Münchenis samuti ärevaks muutunud.