„Aitame üheskoos Eesti vibunaiskonna Rio olümpiale!“

Vibuspordi treenerid Katrin Virula, Anu Uusmaa, Kadi Koort ja Ülle Kell algatasid ühise heategevuskampaania Eesti vibunaiskonna toetuseks. Kampaania formaat võimaldab kasu saada nii toetajatel kui ka sportvibu naiskonnal, kelle eesmärk on jõuda Rio olümpiale. Toeta naiskonda ja võida sellest ka ise!

naiskond

Kampaania eesmärk on koguda annetusi Eesti sportvibunaiskonna olümpia ettevalmistusperioodi ja kvalifikatsioonivõistluste toetuseks.

Kampaania kestab 1. – 17. märts 2016.

Kampaania formaat: kampaania lõpus toimub kõikide toetajate vahel auhinnaloos. Iga 10-eurone annetus annab loosimises osalemiseks ühe õnnepileti. Kokku loositakse välja 20 auhinda. Kogu annetatud summa läheb Eesti vibunaiskonna toetuseks.

Auhinnad! Auhinnafond sisaldab 20 vibulaskmisega seotud mängulist ja harivat auhinda. Kampaania raames loositakse välja peaauhinnana meeleolukas seltskonnamäng „Veretu vibujaht“ koos hilisema saunakülastusega 15-le inimesele Kajamaa Viburajal, lisaauhindadena

  • pikkvibu eesti tuntuimalt vibutootjalt Falco
  • 12-nooleline puunoolte komplekt
  • täisnahast noolevutlar koos laskmiskinda ja käekaitsmega
  • 5 vibulaskmise algõppe treeningut Tallinna Vibukoolis
  • 5 vibulaskmise algõppe treeningut vibuklubis Sagittarius
  • 5 vibulaskmise algõppe treeningut Tartu Valla Spordikoolis  (äkki kõlab „personaaltreening“ paremini? Vähemalt mina teeksin need treeningud tavatrenni omadest eraldi.)

 

Kampaania kokkuvõte ja avalik loosimine toimub 20. märtsil Eesti Maastikuvibu Liidu sisemeistrivõistlustel kell 15:00 Türil.

Kuidas toetada? Kutsume inimesi annetama vibunaiskonna toetuseks MTÜ Tallinna Vibukool annetuskontole EE182200221059320853. Tallinna Vibukool kuulub tulumaksusoodustusega MTÜ-de nimekirja. Kui soovite oma annetuselt 2016. aasta tuledeklaratsiooni täites saada tagastuse, palume kirjutada ülekande selgitusse „annetus, annetaja isikukood ja kontakt (telefoninumber või e-posti aadress)“.

Sportvibu naiskonnast

Eesti naiskonna moodustavad Laura Nurmsalu (21), Siret Luik (29) ja Reena Pärnat (22). Need kolm laskurit pärinevad kahest erinevast klubist, kuid Eesti eest võisteldes moodustavad tervikliku naiskonna. Reena Pärnatil on juba 4 aasta tagune olümpiakogemus olemas ja seekord on eesmärgiks olümpiale pääseda naiskonnana. Õnnestumiseks võib lugeda muidugi ka seda kui üks neist olümpiale pääseb, kuid hetkel on veel võimalik ka naiskonna pääs.

Rio olümpiamängude kvalifikatsioon

Olümpiapääse on võimalik välja lasta järgnevatel võistlustel:

  • Euroopa meistrivõistlustel 23.-29. mail Nottinghamis Inglismaal – individuaalsed pääsmed
  • Maailmakarika III etapil 12.-19.06. Antalyas Türgis – individuaalsed ja võistkondlikud pääsmed

Olümpiale pääsu tagamiseks on vaja naiskonnal võimalikult varakult hakata harjutama põhidistantsi 70 meetri laskmist. Ettevalmistavate tegevustena ongi plaanis osaleda märtsi lõpus kevadlaagris Antalyas Türgis, kus toimub ka rahvusvaheline suurturniir Sping Arrows. Lisaks on vajalik naiskonna osalemine GP-etapil Bulgaarias Sofias 12.-16.04., maailmakarika I etapil Hiinas Shanghais 26.04-01.06 ja II etapil 09.05-15.05 Kolumbias Medellinis.

Kampaania algatajatest

Kampaania algatasid 4 noortetreenerit – Katrin Virula, Anu Uusmaa, Kadi Koort ja Ülle Kell. Ükski treeneritest ei kuulu naiskonna laskuritega samasse klubisse ja suurem osa ajast viljelevad olümpiaspordi asemel hoopis maastikuvibulaskmist. Miks nad seda siis teevad?

Katrin Virula, Tallinna Vibukool treener, Robin Hood Management

Olen huviga meie esinumbrite arengut jälginud. Tutvusin natukene nende treeningute ja ettevalmistusega ning usun nende õnnestumise võimalikkusesse. Jõudsin küsimuseni – mille osas tunnevad nad puudujääke? Sain vastuseks, et puudus on nii talvisest 70 meetri laskmise võimalusest kui ka finantsist, et osaleda kõikidel vajalikel võistlustel. Selle kampaaniaga soovime toetada näiteks kevadlaagri osalust, et neil oleks juba märtsi lõpus võimalik pikki distante lasta.“

Kadi Koort, Lääne-Virumaa Vibuklubi noortetreener

Armastan vibusporti. Ükskõik, mis tüüpi vibuga. Ise lasen pikkvibuga aga ka olümpiavibu on mulle alati sümpaatne olnud. Lihtsalt ilus ja psühholoogilist väljakutset esitav ala. Olümpialepääs kinnitaks taas, et maailmas on kõik võimalik.“

Anu Uusmaa, vibuklubi Sagittarius treener

Vibusport ei erine teistest aladest. See vajab järjepidevat füüsilist ja vaimset ettevalmistust. Kui ettevalmistus läbitakse edukalt ja võistluspäeval kõik õnnestub, siis on vibulaskurtel märklehe tsentris õige tihe noolte punt. Olen näinud, kuidas ka meie naiskonna liikmed seda suudavad. Nad on juba pikki aastaid treeninud ja omavad üksjagu suurt kogemustepagasit. Ma usun, et peame proovima. Peame ühiselt proovima. Proovima maksimaalselt toetada ja lootma, et õnnestub.“

Ülle Kell, Tallinna Vibukooli noortetreener

Varasemalt on Eesti vibulaskjad olümpial osalenud neljal korral individuaalvõistlejatena – Mati Vaikjärv 1972 Münchenis, Raul Kivilo 1992 Barcelonas ja 1996 Atlantas, Reena Pärnat 2012 Londonis. Edukas ettevalmistuse ja kvalifikatsioonivõistluste läbimine täies mahus annaks esmakordse võimaluse osaleda olümpiamängudel vibulaskmise võistkonnavõistusel. Ma usun, et noorteklassist sirgunud naiskonna olümpial laskmine on suureks innustuseks paljudele tänastele noortele.

Kampaania algatanud noortetreenerid loodavad heade spordihuviliste abiga saata Eesti sportvibunaiskonna olümpiale.

TOETA NAISKONDA JA VÕIDA SELLEST KA ISE!


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/v3825/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/v3825/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373